6 simpele tips om je kwark lekker en gezond te maken!

Gepubliceerd: 18 juni 2023

Hoe maak je kwark lekker is een vraag die we regelmatig horen. Zeker als je ons al een tijdje kent weet je hoe vaak wij kwark eten en hoe dol we op dit voedingsproduct zijn.

Toch horen we vaak sporters klagen dat ze niet kunnen wennen aan de zure smaak die kwark met zich mee brengt. Begrijpelijk, toen we net begonnen met het eten van kwark moesten we hier ook aan wennen. Inmiddels zijn we er waarschijnlijk aan gewend aangezien we de zure smaak niet eens meer proeven.

Het is zonde om geen kwark te eten omdat je smaak niet lekker vindt. Waarom? Je kan kwark op verschillende manieren enorm lekker maken!

In deze blog ontdek je 6 simpele en gezonde manieren om jouw kwark lekker te maken!


Voordelen van kwark

  • Kwark is ontzettend rijk aan eiwitten, een gemiddelde bak kwark levert je al gauw 40 gram eiwit op. Dit is super veel!
  • Kwark bevat niet heel veel calorieën en is daarmee ideaal voor mensen die willen afvallen
  • Kwark is een van de goedkoopste eiwitbronnen die er te krijgen is
  • Kwark bevat langzaam opneembare eiwitten waardoor je lichaam voor langere tijd voorzien wordt van eiwitten.


Welke kwark kopen?

Hoe maak je kwark lekker is natuurlijk de titel van deze  blog. We denken dat het goed is om te vermelden dat we hier bij doelen op magere naturel kwark. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel varianten op kwark die allerlei verschillende smaakjes bevatten.

Deze kwark soorten hebben vaak van zichzelf al een goede en zoete smaak. Laat je hier echter niet door foppen aangezien deze smaak vaak komt door de flinke hoeveelheid suiker die ze bevatten.

Om die reden raden we je altijd aan om te kiezen voor naturel kwark die je vervolgens lekker maakt op een gezonde manier. Hoe je dit kan doen lees je hieronder!


Kwark lekker maken: onze favorieten toppings en tips!

Kwark lekker maken is een stuk makkelijker dan je wellicht zou denken. Met een beetje creativiteit kom je heel ver. 

Ondanks dit krijgen we dagelijks vragen als:

  • Wat is lekker in kwark?
  • Hoe kwark lekker maken?
  • Wat is gezond door de kwark?

Om antwoord op deze vragen te geven hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van verschillende toppings en tips die je kunt toepassen om je kwark lekker te maken. Kortom, met deze tips heb jij nooit meer saaie, zure kwark!

1. Kwark met fruit

Een van de makkelijkste manieren om je kwark lekker te maken is door fruit toe te voegen aan de kwark. Fruit is namelijk altijd goed aangezien het barst van de gezonde voedingsstoffen als vitamines, mineralen en vezels.

Bovendien kan je door fruit toe te voegen aan je milde of magere kwark ervoor zorgen dat de smaak een stuk zoeter wordt. In onze ogen is er bijna geen enkele fruitsoort die niet te combineren is met kwark waardoor je eindeloos kan combineren.

Zelf zijn wij dol op bosbessen of aardbeien door de kwark, ook banaan of appel willen we graag eten. In de zomer vinden wij het heerlijk om de kwark een tropisch tintje te geven door mango of ananas toe te voegen. Je kan zelfs nog kiezen voor gedroogd fruit, ook dit is prima met kwark te combineren!

2. Kwark mengen met suikervrije limonade

Er is tegenwoordig een trend gaande in de supermarkten in Nederland: er komen steeds meer suikervrije producten!

Dit is wat ons betreft een fantastische ontwikkeling aangezien je hierdoor bepaalde producten toch kan eten zonder hierbij extra suikers binnen te krijgen.

Wat we zelf vaak doen is dat we wat suikervrij limonade siroop toevoegen aan onze kwark. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwark iets zoeter is zonder hierbij extra kcal binnen te krijgen.

3. Flavour drops

Flavour drops zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden onder vele krachtsporters. En dat is niet gek als je het ons vraagt. 

Flavour drops zijn kleine flesjes die werken met een druppeldoseersysteem. Deze flavour drops gebruik je vervolgens om extra smaak toe te voegen aan je kwark. Flavour drops zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tientallen verschillende smaken. 

4. Meng de kwark met noten en zaden

Een andere manier om je kwark lekker en gezonder te maken is door noten en/of zaden toe te voegen aan de kwark. Van noten en zaden weten we natuurlijk hoe gezond ze zijn. Zo is het een geweldige bron van gezonde vetten.

Waar je echter wel op moet letten bij noten is dat je niet te veel toevoegt. Noten bevatten namelijk relatief veel kcal waardoor je heel snel een flinke hoeveelheid extra kcal binnen krijgt.

Een klein handje cashewnoten bevat bijvoorbeeld al snel 180 kcal. Om een vergelijking te geven: je hele bak kwark bevat vaak zo’n 240 kcal! 

Wanneer je besluit noten aan je kwark toe te voegen, dien je dit dus wel mate te doen!

5. Maak er een smoothie van!

Vind je kwark echt smerig en wil je de smaak zo min mogelijk proeven? Kies er dan voor om je kwark te verwerken in een smoothie. Door een half bakje kwark door je smoothie te mixen zorg je voor een flinke dosis extra eiwitten terwijl je de kwark niet echt zal proeven.

Dit doordat je vaak allerlei andere producten in de smoothie verwerkt waardoor je de zure smaak niet snel terug zal proeven. 

6. Kwark combineren met een eiwitreep

Deze optie lijkt een beetje op de optie hiervoor, het enige verschil is dat je in dit geval voor een eiwitreep gaat in plaats van een shake.

Ben je iemand die graag een bite heeft in je kwark? Dan is dit een prima optie om een eiwitreep door je kwark te mengen. Breek de eiwitreep simpelweg in kleine stukjes en verdeel deze over de kwark. Vervolgens roer je even goed door de kwark en voila!


EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws