Hoe voorkom je dat je aankomt met Pasen?

Gepubliceerd: 27 maart 2024

Met Pasen gaat men traditioneel langzaam aan nadenken over de zomervakantie. De zomer komt eraan en dat betekent dat je weer in je zwembroek of bikini gaat.

Geen slecht moment om eens over je shape na te gaan denken. De Paasdagen kunnen echter flink roet in het eten gooien. Gemiddeld kom je zo’n halve kilo lichaamsvet aan, alleen al door die kleine chocolade paaseitjes.

Bij een slank en gezond lijf hoort natuurlijk ook een gezond voedingspatroon. Waar bij de Kerstdagen of verjaardagen, mensen zich vaak erg bewust zijn van hun flinke eet- en drink gedrag, merken wij dat men Pasen flink onderschat. Vandaar dat we wat onderzoek hebben gedaan over hoeveel mensen nu echt eten met Pasen.
 

Onbewuste calorieën

Één van de grootste oorzaken van gewichtstoename is onbewust eetgedrag. Dat weten we al langer en er zijn flink wat wetenschappelijke bewijzen die uitwijzen dat mensen vaak onderschatten hoeveel calorieën ze dagelijks binnenkrijgen. Dus ja, ook jij eet meer dan je denkt.

Met Pasen is dit onbewust eetgedrag onder andere te relateren aan chocolade-paaseitjes. Vanaf half maart start de gemiddelde Nederlander al met het kopen en dus eten van die paaseitjes. Je komt de bakjes gekleurde choco-eitjes verschillende malen op weg naar de kassa van de supermarkt. En uiteraard thuis, vooral thuis staren ze je aan.

Voor je het weet heb je een paar paaseitjes in je holle kies gestopt en ben je onbewust een flinke extra vetrand aan het creëren. Dat gaat onder het mom van “ik eet er wel eens een of twee” maar zijn dat er dus een stuk meer.

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich niet eens meer herinneren exact hoeveel paaseitjes ze gegeten hebben, en het aantal schatten op de helft van het daadwerkelijke aantal gegeten eitjes. De helft van de gegeten paaseitjes is dus onbewust!


Één zo’n klein paas-eitje (7 gram) levert 55 kcal en zo’n 2 gram verzadigd vet. Eet er 5 per dag en dat voor een week: dat zijn 2310 calorieën extra.


Dat is dus bovenop je normale voeding. En die is met Pasen ook niet mals over het algemeen.

Een kilo opgeslagen lichaamsvet bevat ongeveer 7.000 kcal. Oftewel: de kleurrijke chocovriendjes bezorgen de gemiddelde Nederlander een halve kilo aan lichaamsvet extra!

Mocht je dat mee vinden vallen, denk maar hieraan: pak 2 pakjes roomboter uit de koelkast en plak deze op je buik of heupen. Die halve kilo lichaamsvet trekt overigens ook nog eens extra vocht aan wat betekent dat er in totaal ongeveer een kilo lichaamsgewicht bij komt.

Begrijp ons niet verkeerd, dit betekent niet dat je helemaal geen paaseitjes mag eten, ze zijn niet giftig ;-). Bedenk je alleen wel dat het eten van al die paaseitjes, ondanks hun kleine formaat, dus wel consequenties heeft voor je vetpercentage.
 

EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk & Berkel-Enschot bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

Happy easter!

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws