Fit de feestdagen door: tips van de pro’s

Gepubliceerd: 1 december 2023

Het aftellen naar de kerst is eigenlijk meer een optelsom van met chocoladekransjes omringde dagen: eindejaars-deadlines, last-minute cadeau inkopen en ga zo maar door. 

Tijdens kerst en oud- en nieuw is de drang naar gezelligheid -en saamhorigheid logischerwijs enorm groot. De kans is groot dat je -net als vorige jaren- er niet fitter en slanker van wordt.

Ondertussen hangen de wallen onder je ogen. Van trainen en gezond eten komt weinig terecht… Hoe -in godsnaam- overleef je de komende maand?! Mark, Tom en Jan-Willem van Reload studios Oisterwijk hebben het antwoord:

De combinatie van overmatig eten, meer drinken, onvoldoende beweging en slaap kan gemakkelijk resulteren in een lichaamstransformatie die doet denken aan de metamorfose van acteur Tim Allen in de film ‘The Santa Clause’.


BLIJF TRAINEN!

Je hebt het druk, dat snappen we. Maar je wilt niet je trainingsregime zo laten ontsporen dat je een heel nieuw goede voornemen nodig hebt om weer op back on track te komen.

Plan voldoende workout sessies in op de dagen waarop je zonder gedoe kunt trainen. En doe het dan ook, afzeggen is geen optie! Maak er een prioriteit van, zeker nu.


TRAIN WANNEER JE KAN, OMDAT ER VOLDOENDE MOMENTEN ZIJN WAAROP JE JUIST NIET KAN MET DE FEESTDAGEN.


De oplossing vindt je (zoals bij alles) in balans. Natuurlijk eet en drink je meer dan normaal, maar blijf wel trainen om te compenseren! Dit is niet het seizoen om met een heel nieuw trainingsregime te starten, dat snappen we. Maar als je goed oplet, naar je lichaam luistert en deze tips opvolgt, kun je nog steeds op de juiste koers naar jouw persoonlijke progressie blijven.


TIJDENS DE DINERS

Waarschijnlijk heb je zeker 4 of 5 flinke diners in de komende tijd. Kerstavond met vrienden, eerste kerstdag met je familie, tweede kerstdag met ouders en dan hebben we het nog niet eens over oudejaarsavond en nieuwjaar- borrels.

Er zijn een paar trucks om slim met een dergelijk diner om te springen: probeer bijvoorbeeld eerst de laag calorische zaken te eten, zoals groenten en magere eiwitten (kip, kalkoen, vis) en dan het liefst zonder saus. Hierdoor zit je al wat voller voordat je de aardappelen en vetter vlees naar binnen gaat werken. En nee, dat heeft niemand aan tafel door, geloof ons.


5 EFFECTIEVE TIPS:

  1. Eet op de dag van een diner/feestdag voldoende maar blijf weg van hoog calorische en vetrijke voeding. Zo creëer je qua calorieën iets meer ruimte voor het rijke kerstdiner. Eet je echter te weinig, dan ga je met honger het etentje in en dat is hét perfecte recept voor over-eten. Voor je het weet ben je 3000-4000 kcal verder.
  2. Doe niet mee aan kleine hapjes voor het diner zoals nootjes, frituur en kaasjes. Superlekker, we know. Maar alleen al een paar handjes nootjes en een paar stukjes kaas kan al 1500 tot 2000 kcal leveren (niet overdreven).
  3. Drink een uur voor de maaltijd een halve liter water en blijf regelmatig water drinken tijdens het diner. Hierdoor zal je minder snel wijn drinken en sneller een vol gevoel hebben.
  4. Sla het toetje over of neem 1 hapje. Zoals Oma altijd al zei: “de rest smaakt toch hetzelfde”.
  5. Zorg voor voldoende slaap. Na een kort nachtje worden de hormonen die je honger- en verzadigingsgevoel regulieren flink ontregeld. Gevolg is (helaas voor jou, en de andere aan tafel) dat jij je sneller volpropt tijdens een kerstdiner.

De laatste tip: realiseer je dat je niet al je goede gewoontes over de schutting hoeft te gooien tijdens de feestdagen. Er zijn in december nog steeds meer ‘normale’ dagen zonder feestdagen dan dagen mét deze ongein. Je wordt niet dik tussen kerst & oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw & kerst!

Je zult echt niet afvallen de komende weken, maar je hoeft ook niet al je limieten over boord te gooien. It’s all about the balance.

Happy sqyats and a merry new sixpack!
Mark, Tom & Jan-Willem
Reload studios Oisterwijk

 

Heb je moeite om in shape te komen, of heb je een stok achter de deur nodig? Reload studios in Oisterwijk helpt je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf. Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws