Zalm met crispy quinoa korst

Gepubliceerd: 1 april 2023

De Japanse keuken weet wel raad met een lekker stukje zalm. Om de smaakbeleving te verbeteren, hebben wij er een crispy quinoa korst aan toegevoegd. Dit gerecht is laag in calorieën en hoog in eiwitten. Een ideaal Reload recept!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 2 x 170 gram zalm
  • 5 gram gepofte quinoa
  • 1 tl. Japanse shichimi togarashi kruiden
  • snufje peper en zout
  • 1 el. olijfolie


BEREIDINGSWIJZE

Stap 1: Meng de gepofte quinoa met de Japanse kruiden samen op een bord.

Stap 2: Besprenkel de zalmmoten eerst met zout en peper aan beide kanten.

Stap 3: Leg de zalm nu met een kant in de quinoa om een huid te maken.

Stap 4: Verwarm een pan op middelhoog vuur met 1 el olie of boter om in te bakken. Leg de zalm met de quinoa-huid naar beneden in de pan. Bak voor ongeveer 3 minuten en draai dan om. Bak voor nog 3 tot 4 minuten langer op de andere kant. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.

Serveer de zalm met een handjevol noedels of rijst.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

  • Kcal: 461 per portie
  • Eiwit: 34 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vetten: 32 gram


EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws