Stappenplan Groeipapier Kerstkaart

Gepubliceerd: 8 december 2021

Ook om groene vingers te krijgen, helpen wij je graag bij Reload studios ;-)
Onze Kerstkaart is een zogenaamde groeipapier. Ook wel bloeipapier of zaadpapier genoemd: dat laat onze boodschap tot bloei komen. Maar de zaadjes komen niet zomaar tot bloei. Daar zijn de juiste weersomstandigheden en een beetje geduld voor nodig.

Hieronder vindt je een handleiding over hoe de zaadjes tot bloei kunnen komen.

Het stappenplan

Stap 1. Maak je groeipapier vochtig
Maak het groeipapier eerst goed nat. En dan bedoel ik ook écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg je groeipapier op de aarde
Leg het groeipapier binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. 

Stap 3. Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het groeipapier af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde 
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan jouw papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf de plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.
 

Komt het groeipapier niet uit?

Wat vervelend! Heb je alle stappen uit het stappenplan gevolgd? Voor het laten bloeien van groeipapier heb je een beetje groene vingers én een beetje geluk nodig. Stond jouw potje in de volle zon? Was er een flinke onweersbui? Dan kan het helaas zo zijn dat jouw zaadjes uitdrogen of juist verdrinken.

Nogmaals bedankt voor je vertrouwen het afgelopen jaar. Wij wensen je fijne feestdagen en een bloeiend 2022!

Met fitte groet,

Jan-Willem & Mark

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws