Sporten en cuppen, een gouden combi om blessures te voorkomen of om ze snel te behandelen

Gepubliceerd: 28 april 2024

Cupping, en in dit geval, Transformational Cupping, is een methode die intenser en diepgaander is dan gewone cupping of (sport)massage. En daardoor veel effectiever is voor bijna ALLE (pijn)klachten.

Wellicht ken je het van de schoonheidssalon. Er worden dan kleine cups in het gezicht gebruikt. Om rimpels te verminderen of strakkere huid en contouren te creëren. 

Of je hebt misschien al eens die bollen op iemands rug gezien met van die rode plekken. 

Dat ziet er dan indrukwekkend uit. Sporters als Tom Coronel, Michael Phelps of Dwayne Johnson en ook Fajah Lourens gebruiken dit proactief en preventief.

Waarom is dat cuppen populair? Waar komt het vandaan? Waarom zijn sporters er dol op? Waarom kan het jou helpen en waarom ben ik dit gaan doen?
In de komende blog series vertel ik je er alles over.


Laten we even met de laatste vraag beginnen.

Ik stel mezelf even voor. Ik ben Maartje Olislagers en met mijn bedrijf De Reizende Masseur behandel ik gezondheidsklachten middels cuppingmassages, massage en voeding- en leefstijl advies.

Doordat ik in 2016 gediagnosticeerd werd met borstkanker ben ik de weg van complementaire genezing gaan bewandelen. Omdat ik, naast wat ze in het ziekenhuis voor me konden betekenen, ook zelf aan de slag wilde gaan in de tijd dat ik thuis zat. Ik wilde alles eruit halen wat erin zat m.b.t. genezing. 

Ik ging aan de slag met natuurlijke geneeswijzen. Zo gezond mogelijk eten, voedingssupplementen gebruiken, bewegen, massages, acupunctuur, het was een dagtaak geworden. En ik plukte er al vrij snel de vruchten van. Zo genas ik, doorliep ik mijn behandelingen vrij soepel zonder al te ziek te zijn en herstelde ik snel na een jaar vol behandelingen. En ben inmiddels alweer 7,5 jaar schoon, gezonder en fitter dan ooit.

De interesse in bodywork (zo wordt o.a. massage genoemd) was geboren. In 2020 begon ik met masseren. Later wees een collega me op een nóg effectievere behandeling. Transformational cupping. 

Ik was gefascineerd door wat ik zag en de resultaten die behaald werden. Blessures die in no-time over waren, vage klachten die in 1 tot enkele behandelingen weg waren, vastzittende schouders die soepeler werden, frozen shoulders weg, tintelingen weg, hoofdpijnen enz enz. Zo volgde ik in 2022 de opleiding Transformational cupping en ben ik officieel facilitator van de Transformational cupping methode geworden.

Recent ben ik zelf gaan sporten bij Reload studios in Oisterwijk, omdat de enige klacht die ik nog heb, sinds mijn diagnose en behandeling, energie mis. Ik heb na mijn borstkankertraject privé nogal een roalercoaster gehad (scheiding, verhuizingen, oplichting). En wat een verschil en energiesprongen maak ik intussen mee sinds ik in januari ben gestart. 

Ik hoorde over welke klachten sommige sporters hebben en dacht toen, hier kan ik Reload studios goed in ondersteunen. 

Want Transformational cupping en cuppingmassage werken ook bij blessures, sportgerelateerde klachten en andere malaise.
 

Loop jij zelf met dergelijke klachten rond? Is je interesse gewekt om het nu aan te pakken?

Reload leden ontvangen een gratis intake en demo van mijn werk

Klik en meld je direct hiervoor aan
Ervaar het zelf!

Ook als je vragen hebt, of het iets voor jou is? Meld je gerust aan!

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws