Recept: Wokschotel met biefstukpuntjes en broccoli

Gepubliceerd: 1 december 2023

Deze lekkere en simpele wokschotel staat binnen 30 min op tafel. Handig voor op een drukke dag!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

  • 400 gram biefstukpuntjes
  • 2 zakjes Balinese wokpasta
  • 10 cm verse gember
  • 4 knoflooktenen
  • 250 gram sperziebonen
  • 500 gram broccoli
  • 170 gram basmatirijst
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 4 theelepels honing
  • 4 theelepels gomasio
  • 1 kippenbouillonblokje


BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1tl honing per persoon, peper en zout. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
     
  2. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook en de helft van de gember 1-2 minuten. Voeg de basmatirijst en 125 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg extra water toe als de rijst te droog kookt. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook nog 2 minuten.
     
  3. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg, zodra het water kookt, de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet het kookvocht af maar bewaar het voor de boontjes. Spoel de afgegoten broccoli met koud water. Kook nu de sperzieboontjes in hetzelfde kookvocht in 7-9 minuten beetgaar.
     
  4. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes, de overige knoflook en de overige gember 2 -3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart.
     
  5. Voeg de broccoli en 1 el water per persoon toe aan de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en bak 3-4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vlak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe en verhit nog een halve minuut. Breng op smaak met peper en zout.
     
  6. Serveer de rijst met de groenten en biefstukpuntjes. Schep de boontjes ernaast en garneer de boontjes met het gomasio.

 

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

  • Kcal: 518
  • Eiwit: 33 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Vetten: 19 gram


Reload studios in Oisterwijk helpt je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf. Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws