Recept: Italiaanse steak

Gepubliceerd: 8 juni 2022

Een low-cal, feestelijk recept voor in het weekend of als er vrienden komen eten! Zo blijf jij Reload-proof eten, zonder dat je inboet op gezelligheid en een ‘rijk’ diner neerzet.

Het is een misvatting dat rood vlees per definitie slecht voor je gezondheid is. Bewerkt vlees, zoals vleeswaren voor op brood wordt steeds vaker in verband gebracht met welvaartsziekten (o.a. kanker, hart- en vaatziekten).

Onbewerkt rundvlees -zoals bijvoorbeeld biefstuk- is zeer rijk aan eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12, calorie en vetarm. Zeer goed voor je dus.

Als je rundvlees eet, kies dan de magere varianten zoals biefstuk, longhaas, entrecote, bavette of rosbief.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  •  1 el pijnboompitten
  • 250-300 gram rump steak, ook wel bekend als lendebiefstuk. Je kunt ook voor ossenhaas of normale biefstuk kiezen.
  • 2 volle theelepels pesto
  • Klontje roomboter
  • 40 gram rucola
  • 15 gram parmezaan
  • 400-500 gram haricot verts

BEREIDINGSWIJZE

  • Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Strooi de pijnboompitten erin en rooster totdat ze goudbruin zijn (zonder olie of vet). Rooster ze kort en zet apart.
  • Bestrooi het vlees met vers gemalen peper en zeezout, leg het tussen twee vellen bakpapier en sla het met een deegroller uit tot een dike van 1 cm (daar wordt het vlees extra mals van).
  • Zet een skillet op hoog vuur en een klontje roomboter en bak de steak 2 minuten aan elke kant, of tot hij goudbruin en vanbinnen mooi roze is. Leg de steak op een bord en leg opzij. Gooi het vleessap in de pan niet weg!
  • Strijk de pesto uit op een serveerschaal, snijd de steak diagonaal in dunne plakjes en verdeel ze over de pesto. Leg de rucolablaadjes op een hoopje op het vlees en strooi de pijnboompitten er over. Roer 1 eetlepel extra verdien olijfolie door het vleessap en sprenkel het mengsel over de steak. Schaaf de parmezaan erbij en schep de boel vlak voor het serveren door elkaar.

GROENTENTIP:
Kook de haricot verts kort (5 minuten). Giet af, zet een wok op hoog vuur met een eetlepel (of minder) olijfolie en 2 tenen knoflook en doe daar de haricot verts in. 2 minuten wokken en klaar!

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 255
Eiwit: 36 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 6 gram

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws