Recept | Frozen yoghurt bars
Een gezond alternatief voor een ijskoud ijsje nodig? Probeer dan tijdens de (hopelijk) warme zomer dagen dit recept uit.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
- 50 gram rabarber
- 35 gram aardbeien
- 5 gram suiker
- 8 dadels
- 50 gram notenmix amandelen en walnoot
- 25 gram havervlokken
- 5 gram zonnebloem- of pompoenpitten
- 300 gram Griekse yoghurt
BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Bereid eerst de rabarbercoulis voor. Snijd de rabarber in stukjes en doe samen met de aardbeien, suiker en water in een pannetje. Laat zachtjes koken voor 15 minuten zodat de rabarber en aardbeien zacht zijn. Pureer dan met een staafmixer tot een fijne fruit coulis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2: Week 8 dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten. Ontpit de dadels en maal deze fijn in de foodprocessor. Voeg hier ook de noten, havervlokken en zaden aan toe en maal tot een grove plakkerige structuur.
Stap 3: Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en maak de bodem van de bars door het dadel-notenmengsel stevig plat te drukken in de schaal.
Stap 4: Schep hierop de yoghurt en strijk de bovenkant plat. Schep daar bovenop de rabarbercoulis en garneer eventueel met vers fruit. Zet de schaal voor een nacht in de diepvries. In de ochtend kun je de bars in repen snijden. Eet ze direct uit de vriezer.
VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
- Kcal: 217 per portie
- Eiwit: 10 gram
- Koolhydraten: 19 gram
- Vetten: 11 gram
Heb je moeite om in shape te komen, of heb je een stok achter de deur nodig? Reload studios in Oisterwijk en Berkel-Enschot helpen je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf. Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken.
Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.