Gezond ontbijten doe je zo!

Gepubliceerd: 8 februari 2023

Een gezond ontbijt bomvol voedingsstoffen is een goed begin van de dag. Het zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent en minder snel gaat snacken. Maar hoe ziet een gezond ontbijt er eigenlijk uit?

Met de volgende tips stel je een gezonde start van de dag samen!

  1. Tijd: neem de tijd voor je ontbijt. Zorg dat je even hebt om rustig te zitten en je te concentreren op het eten.
  2. Variatie: een boterham met kaas is een prima ontbijt, maar wissel dit ook eens af met ander beleg of een zuivelontbijt. Je kunt ook variëren door verschillende soorten fruit of yoghurt-toppings te gebruiken.
  3. Verzadiging: zorg ervoor dat je ontbijt goed vult. Dit bereik je door eiwitten, vetten en vezels te eten. Je zult merken dat een boterham met (pinda)kaas, ei, yoghurt met noten of een cracker met avocado veel beter vult dan een beschuit met jam of vruchtenyoghurt.
  4. Kies volkoren: dat vezels gezond zijn weten we inmiddels wel. Als je ervoor zorgt dat je al flink wat vezels binnenkrijgt bij je ontbijt begin je de dag goed en kunnen je darmen goed hun werk doen. Kies dus volkorenproducten, fruit en havermout.
  5. Drink erbij. Na een nacht slapen waarbij je veel vocht verliest is het belangrijk om dit ’s ochtends weer aan te vullen. Neem naast je kopje koffie of thee dus ook een flink glas water om de dag gehydrateerd te starten!

Ontbijttips:

  • Havermout met (plantaardige) melk, banaan en een lepel notenpasta
  • (Plantaardige) yoghurt met muesli en een appel
  • Twee getoaste volkorenboterhammen, één met kaas en één met ¼ geprakte avocado
  • Omelet van 2 eieren met 100 g Italiaanse wokgroenten en een plakje gesmolten 30+ kaas
  • Mugcake van 1 geprakte banaan, een ei, 35 g havermout en 1 tl kaneel: 3-4min in de magnetron op 800 watt

EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws