De lente is het beste moment voor nieuwe gewoontes

Gepubliceerd: 2 mei 2023

LEESTIJD: 3 MIN
Omarm de frisse start van de lente door nieuwe gewoontes aan te nemen. Of om je oude gewoontes weer op te pakken. Dikke kans dat je ze nu wél volhoudt: de lente werkt namelijk in je voordeel. Hier zijn 5 redenen waarom de lente de beste tijd is voor healthy habits.
 

1. Je motivatie is sky high

Sta je de laatste tijd ‘s ochtends meteen naast je bed te springen? Je bent niet de enige. Stiekem is de lente al begonnen op 20 maart, de datum dat dit jaar de aarde zodanig kantelt, dat de nacht even lang wordt als de dag en we meer zonlicht krijgen. Kom uit je hibernation modus en begin een nieuwe workout-routine.
 

2. Je hebt meer energie

In de lente en zomer hebben de meeste mensen meer energie. En als je meer energie hebt gaat alles je net even makkelijker af. Zoals sporten en gezond eten!
 

3. Lekker vers

Wil je al een tijd gezonder gaan eten? Dit is hét moment om vers fruit en seizoensgroenten te gaan scoren op de wekelijkse markt of bij je groenteboer. De natuur is zo slim dat ze bij elk seizoen de perfecte groenten en fruit bedacht heeft. Eet met de seizoenen, maak er een spel van en hou bij wanneer wat geoogst wordt, zo word je je heel bewust van wat je eet. Wij zetten elke maand via onze socials op een rijtje welke seizoensgroenten en fruit er zijn.
 

4. Verhoogde productiviteit

Wil je je werkgewoontes aanpakken of beginnen met sporten in de ochtend? De extra uren daglicht die je cadeau krijgt in dit seizoen maken je productiever, en je hebt meer tijd om to do’s af te strepen en je doelen te behalen. Je kan bijvoorbeeld een uurtje eerder beginnen met werken of dit extra uurtje juist gebruiken om je dag te starten met een workout.
 

5. Mental health check 

De lente is een enorme oppepper voor je mood. Grijp deze periode dus aan om je mentale gezondheid aandacht te geven. Een korte ochtendmeditatie kan je helpen meer in het hier en nu te zijn, maar een dagelijkse lunchbreak-wandeling kan ook wonderen doen. 
 

Waar het op neerkomt

De lente is een tijd die van nature voor meer energie en licht zorgt. Word besties met de lente als je nieuwe gewoontes wil aannemen, dan heb je veel kans dat je ze ook daadwerkelijk volhoudt. Spring cleaning is niet alleen voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Begin nu met positieve veranderingen. Get moving and Reload your body. 


EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws