De 7 gemaakte fouten bij afvallen

Gepubliceerd: 7 februari 2023

Veel mensen willen wel een paar kilootjes kwijt. Maar wat als dit niet lukt? Lees hier de 7 meest gemaakte fouten en ga de strijd aan tegen de kilo’s!

1. Te weinig eten

Met stip op 1: te weinig eten omdat men snel af wil afvallen. Wie echter te snel gewicht verliest, komt in een crashdieet terecht. Dit betekent een tekort aan voedingsstoffen, een slecht humeur en een stevig jojo-effect.

2. Te weinig slaap

Zonder een goede nachtrust geen goed resultaat. Maar hoe kan het dat slaap zo’n invloed heeft? Dit komt omdat onvoldoende nachtrust ervoor zorgt dat bepaalde hormonen uit balans raken. En laten dit nu net de hormonen zijn die je eetlust reguleren (ghreline: “het is tijd om iets te eten” en leptine: “je hebt genoeg gegeten”).

3. Vertrouwen op maaltijdvervangers en supplementen

Er bestaat nog steeds geen magisch middel voor gewichtsverlies, al laat de marketing van veel supplementen en vervangers je dit wel doen geloven.

Liefst met gezonde voeding en voldoende beweging.

4. Overmatig sporten en bewegen

Sommigen slaan door met sporten of bewegen en zetten onrealistische doelen door bijvoorbeeld van 0 keer naar 5 keer in de week sporten te gaan. Dit is gedoemd om te mislukken en is tevens ongezond voor je lichaam! Teveel sport/bewegen is teveel stress voor je lichaam en dit wil je nu net niet. Daarnaast is rust juist belangrijk en wil je blessures voorkomen.

5. Te weinig drinken

Je lichaam kan een dorstgevoel verwarren met een hongergevoel. Als jij dorst hebt kan je lichaam dus het signaal afgeven dat het honger heeft. Zorg er daarom voor je dat minimaal, afhankelijk van je bouw en beweegpatroon, 1,5-2 liter vocht per dag drinkt. Water is het beste, maar thee en koffie zonder suiker tellen ook mee.

6. Gezond eten, maar teveel

Je weet dat fruit gezond is. Maar wist je dat als je meer dan 2 stuks (200 gram) fruit per dag eet, dit teveel is? Je krijgt dan namelijk teveel fruitsuikers binnen.

Nog een voorbeeld van voeding wat heel gezond is, maar wat je beter met mate kunt eten: noten en avocado. Deze producten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen, maar eet je hier teveel van dan krijg je al snel teveel calorieën binnen.

7. Stiekem toch teveel eten

Veel mensen zijn zich er niet zo van bewust wat er op een dag eigenlijk allemaal naar binnen gaat. Een klein koekje hier een stukje kaas daar. Op zich onschuldige dingen, maar aan het einde van de dag kunnen ze samen toch voor behoorlijk wat extra calorieën zorgen! Daar komt bij dat hoeveelheden bij gewone maaltijden lastig inschatten blijft. De ervaring leert dat mensen onderschatten wat ze eten en drinken. Wij zeggen dan ook ‘meten is weten’. Neem eens de proef op de som en weeg eens wat van je favoriete producten. Schat vooraf in hoeveel je denkt dat het weegt en kijk of dit klopt met de werkelijkheid.

Ons geheim is: 

  1. Als je minder eet, val je af!
  2. Als je minder eet en veel eiwitten eet, verlies je lichaamsvet
  3. Als je minder eet, veel krachttraining doet, verlies je lichaamsvet en krijg je spieren (shape). 


EFFECTIEF TRAINEN & GECOACHED WORDEN MET 100% RESULTAAT GARANTIE?

Bij Reloadstudios Oisterwijk is het onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om je de beste versie van jezelf te laten zijn. Ook zo nieuwsgierig geworden?

Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken. 

Doe nu de unieke online lidmaatschapstest. Een test, bestaande uit 6 vragen, waarmee we jou precies kunnen vertellen of Reload studios Oisterwijk bij jou past.


Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.

 

Aanmelden voor de gratis 10-Dagen Try Out

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in
Vul een voorkeurstijd in

Meer nieuws